четвртак, 30. март 2017.

Pa-pa-paranoja

komentariše: Isidora Đolović

Dok nije (i to, verujem, na sveopšte olakšanje!) nastupila predizborna tišina, želim da još jednom skrenem pažnju na nekoliko stvari. Najpre, evo kako su danas izgledale naslovnice dnevnih novina (jedini izuzetak je Danas; najveće, mada ne sasvim neočekivano razočaranje - Politika):
Ne pamtim da je IKADA do sada ovako veliki pritisak pratio predizbornu kampanju, poput plastične kese providno forsiranje i nametanje jednog kandidata, potiskivanje svih protivnika, prebijanje, ucenjivanje, nametanje vesti (odlasci u Rusiju, blokada na Kosovu, poseta Merkelovoj, sve to, kao slučajno, baš ovih dana)....

Za završni  one man show, odabrana je televizija "Happy" i već "provereno ozbiljni" Milomir Marić. U komeNdijanju učešće uzimaju glavni lik Vođe, porodica i prijatelji - među kojima su Milorad Dodik i glumac Lazar Ristovski. Moja mama gleda u drugoj sobi (kao, iz radoznalosti) i nerado čujem šta se trabunja. Bilo je reči o „Linoladi“ i belom delu krema o koji su se Vođa i brat otimali, paštetama iz tube, Hrvatima, penzionerima („u koje najviše ima poverenja, jer oni jedini znaju šta je država!“), plus standardno „usta moja hvalite me“, jer, on je jadan prokazan i mi nezahvalni, neuki, bezobrazni, pokušavamo da ga sabotiramo..

Ristovski kaže, napali ga jer je podržao prijatelja AV - neka zapitaju Dudu Ivkovića kako je medijski žigosan zbog Saše Jankovića?
Na mitingu pre par dana, Srpski tatko je, uz podršku Srpske majke (koja je zamolila “Isuse, daj mu lavlje srce!”), obećao da će raditi na pravima žena....neka pitaju Natašu Jeremić za ravnopravnost! I novinarku koju je Gašić uvredio, a Alek ga "ne da". I Mariju Mali, koja je razotkrila mutne radnje svog muža, gradonačelnika-lažnog doktora, između ostalog i u rušenju Savamale!

Pričaju o cenzuri koja se “ne sprovodi”...neka pitaju Olju Bećković o slobodi medija!

Pričaju o zabranama spotova...dok prelepljuju tuđe plakate, a na televizijama, počev od državne, jedva da se može videti ijedan drugi, pa se stiče utisak kako se Vođa kandidovao sam protiv sebe!

Govori o nekakvom "ogledalu" koje predstavlja za ostale kandidate...Zapravo, Beli je kolektivno ogledalo cirkusa u koji nam se  država pretvorila!

Diče se spiskom onih koji su podržali kandidata broj 6, a istovremeno se ispostavlja da veliki broj potpisanih uopšte nije izrazio takav stav, niti stao iza Vođe!
I, znate šta? Sve navedeno govori o OZBILJNOM strahu. Vlastita panika nagoni naprednjačkog lidera da se nametne, zastraši. Zato se, narode, dozovite pameti. Niste lenji, niste glupi, bezobrazni, nezahvalni! Jeste poniženi, omalovaženi, obmanuti. I bićete bezumni padnete li na stare fore. NE PODLEŽITE MANIPULACIJI! Prljavi trikovi, podmetačine, uvrede i ucene.... Pametnima dovoljno!

Razmislite dobro kome dajete svoj glas. Razmislite i o tome da, koliko god bila zabavna i pogađala suštinu, satira i sprdnja na duže staze nisu ništa bolje rešenje od status quo stanja.

Što se mene tiče, podrška ide Saši Jankoviću, jer nam je svima potrebna Srbija bez straha. Toliko!

I bez brige: od subote se ponovo bavim knjigama, kulturom i istinski vrednim temama!