понедељак, 03. март 2014.

Celuloidni vesnici

 Isidora Đolović

I dok se polako, na svu sreću, izlazi iz zimske monotonije, kao uvertiru u prolećne aktivnosti istakla bih nekoliko zanimljivih "momenata" iz proteklih mesec dana, a koji NISU predosadne, providne i patetične avanture političara u predizbornom cirkusu.
   
Biće ovo uzbudljivo proleće!

1) Anđelina kao Maleficent


Dugo očekivani film stiže u bioskope početkom leta. Domaći prevod "Grdana/Zlurada" neću koristiti, jer ga smatram glupim. Najgotivniji Diznijev negativac, uz možda Snežaninu maćehu, oživeće na velikom ekranu u, bar po najavama sudeći, zaista interesantnom izdanju. Svetska premijera je na moj rođendan, u glavnoj ulozi Endži, a soundtrack izvodi Lana Del Rey. Kako da ne budem oduševljena?

2) "Iron Maiden" ponovo među Srbima
Neopisivo me obradovala vest. Reč je o mom omiljenom bendu iz tinejdžerskih dana, jednom od bendova koji uvek pružaju 100 % od sebe i samim tim se podrazumeva dobar koncert. Da ne pominjem harizmu, energiju i vokal Dikinsona. Prvi put sam ih uživo slušala na Sajmu 2007. i bilo je nezaboravno. Jedva čekam. Još samo da padne stipendijica i karta se kupuje!

3) Jared Leto na dodeli Oskara
OK, već je jasna stvar da je Leto otelotvoreni Dorijan Grej. Jednostavno, čovek uopšte ne stari. Osim potpuno zaslužene zlatne statue, sinoć je oduševio i svojim obraćanjem prilikom uručenja nagrade. Faca i pravi umetnik, šta drugo prokomentarisati.

Moram pomenuti da mi je žao zbog Leonarda, ali, ruku na srce, "Vuk sa Volstrita" mu nije bio najbolji film u karijeri. Ovu nagradu je zaslužio bezbroj puta do sada, ali, očigledno nema sreće, baš kao ni Hoakin Finiks. Potcenjen glumac? Bez sumnje.

Budite svoji i ne slušajte površne manipulatore, samozvance i nabeđene osobe. Dočaraću scenom iz DiKapriovog davnog, Oskara vrednog filma "Total Eclipse":

Srećom, još uvek postoje divni izuzeci.

Нема коментара:

Постави коментар