O autoru

Kada me neko zamoli da se ukratko predstavim, nađem se pred pomalo teškim zadatkom, ali pokušaću: u godini Zmaja rođena Čačanka koja je sebe pronašla u Beogradu; strastveni posvećenik književnosti; rokenrol revolucionarka i neobuzdana duša; pravoslavni komunista, frankofil, vegetarijanac, građanin sveta, večito dete i tipični (horoskopski) Blizanac; netolerantna prema gluposti, nesnalažljiva po kriterijumima današnjice i uvek u neverici pred ljudskom zlobom.

Knjige su bile i ostale konstanta, stabilnost i najveća ljubav mog života. Možda je početna krivica do moje majke, koja je obožavala Jesenjina i Isidoru Dankan, mada većina danas prvo zaključi da sam dobila ime po drugoj čuvenoj umetnici, Sekulić. U svakom slučaju, volela sam literaturu više od bilo koje igračke, a dok se većina dece bavila nekim sportom ili muzikom, plesom, folklorom, ja sam uzimala časove kreativnog pisanja. Dalje je sve išlo po nekoj logici: nakon završene čačanske Gimnazije (društveno-jezički smer), diplomirala sam (2013) i odbranila master (2014) iz Srpske književnosti sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. U istom, dragom zdanju na Studentskom trgu, završila sam tri godine doktorskih studija. Iako sam sve ispite položila u roku (zaključno sa 2016. godinom), zbog bolesti (anoreksija i anksiozno-depresivni poremećaj) bila sam primorana da pauziram duže od dve godine. Trenutno (napokon!) pripremam disertaciju.
Za sve ovo vreme, nezaposlena sam i prilično razočarana, ali se ne predajem, naročito otkako sam shvatila da od nerviranja, sem spomenute bolesti, nemam ništa. Povremeno se honorarno bavim lekturom, korekturom i pisanjem recenzija. 

Tokom studija, kao primarno i konačno učvrstilo se moje interesovanje za uporedno proučavanje književnosti XIX veka, od romantizma do moderne i istoriju književnosti u najširem smislu. Tu i tamo pišem i objavljujem eseje, književne prikaze, kolumne i autorske tekstove iz oblasti kulture, umetnosti i aktuelnih društvenih dešavanja (uglavnom volonterski, kao slobodni novinar-entuzijasta). Na konkursu "Disovog proleća" 2014. nagrađena sam za esej "Disova poetika sna i vizije: Oniričko i halucinantno u zbirci Utopljene duše". U periodu od 2014. do 2016. sarađivala sam sa portalom „Bulevar umetnosti“, od marta 2015. do februara 2016. bila redovni kolumnista „Čačanskih novina“, pisala  za „Politikin Zabavnik“ i „Reviju Istorija“ (autorski tekstovi). Od marta 2019. sarađujem sa onlajn časopisom "KULT (Kultura, Umetnost,Literatura, Teatar)".

Sanjar i principijelni idealista, buntovnik s razlogom i argumentima (obično na svoju štetu!), uprkos svemu ostala sam beskrajno zaljubljena u svoj poziv i širenje vidika. Znam da mnogo toga ne znam, ali volim da učim i spremno primenjujem svaku sugestiju ili ispravku. Cenim iskrenost, zazirem od sujetnih i trudim se da svojim piskaranjima nikoga ne povredim, iako sam svesna da se neće uvek svi složiti sa mojim stavovima. 

Ovaj blog je pre svega hobi. Nastao je iz želje da podelim različite utiske, razmišljanja, zapažanja, a pre svega pokušam da doprinesem promovisanju, podsećanju i širenju svesti o nekim vrednim, možda (trenutno) nepravedno zapostavljenim pojavama iz sveta literature, kinematografije, pop-kulture, muzike. On je, istovremeno, izraz neumornog prkosa, borbe za osvešćenje i otrežnjenje, kao i jednako neuništive nade da vrednosti, ipak, nemaju cenu, rok trajanja, niti zamenu u današnjem, poprilično dezorijentisanom svetu.  

Detaljnije o stranici  (šta, kako, zašto?) možete pročitati OVDE. Naglasila bih da od svog bloga ne zarađujem. Ničiji plaćenik ili "bot", nikome se ne dodvoravam, svaki stav je samo moj i iza njega stojim, spremna da uvažim i primenim svaku opravdanu ispravku. Zahvalna sam svim čitaocima-namernicima na izdvojenom vremenu i pažnji posvećenoj  tekstovima, na različitim reakcijama, komentarima i motivaciji koju mi na taj način pružaju.

Hvala svima na čitanju!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...