O autoru

Isidora Đolović je rođena u Čačku, gde je završila Gimnaziju društveno-jezičkog smera. Od malena očarana svetom pisane reči, diplomirala je srpsku književnost sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu 2013, sa temom "Romantičarska tradicija i Druga knjiga Seoba" (mentor: prof. dr Milo Lompar). Master studije iz iste oblasti završava 2014, odbranivši završni rad na temu "Figuracija ženskog principa između romantizma i neoromantizma (Fatalne junakinje četiri srpske drame)", pod mentorstvom prof. dr Zorice Nestorović. Iste jeseni nastavlja sa doktorskim studijama književnosti, na matičnom fakultetu. Završila je tri godine i položila sve ispite. Nada se da će u neko pristojno vreme i doktorirati...

Kao devojčica, pohađala je kreativno pisanje kod prozaiste Milenka Pajića, a kao student kod još jednog vrsnog pisca i profesora, Mihajla Pantića. Na konkursu "Disovog proleća" 2014. nagrađena je za esej "Disova poetika sna i vizije: Oniričko i halucinantno u zbirci Utopljene duše". U periodu od 2014. do 2016. sarađivala je sa portalom „Bulevar umetnosti“, od marta 2015. do februara 2016. bila redovni kolumnista „Čačanskih novina“, pisala  za „Politikin Zabavnik“ i „Reviju Istorija“ (autorski tekstovi). Od marta 2019. sarađuje sa onlajn časopisom "KULT (Kultura, Umetnost, Literatura, Teatar)".

Interesuje se za uporedno proučavanje književnosti XIX veka, od romantizma do moderne i istoriju književnosti u najširem smislu. Piše i objavljuje eseje, književne prikaze i kritike, kolumne i autorske tekstove iz oblasti kulture, umetnosti i aktuelnih društvenih dešavanja (uglavnom volonterski, kao slobodni novinar-entuzijasta). Za sebe voli da kaže kako je večito dete, sanjar i principijelni idealista, buntovnik s razlogom i argumentima (obično na svoju štetu!), osoba beskrajno zaljubljena u svoj poziv, učenje i širenje vidika. 

Trenutno traži zaposlenje. Honorarno se bavi lekturom, korekturom i pisanjem recenzija.

Ovaj blog je pre svega hobi. Nastao je iz želje da podeli svoje utiske, razmišljanja, zapažanja, a pre svega pokuša da doprinese promovisanju, podsećanju i širenju svesti o nekim vrednim, možda (trenutno) nepravedno zapostavljenim pojavama iz sveta literature, kinematografije, pop-kulture, muzike. On je, istovremeno, izraz neumornog prkosa, borbe za osvešćenje i otrežnjenje, kao i jednako neuništive nade da vrednosti, ipak, nemaju cenu, rok trajanja, niti zamenu u današnjem, poprilično dezorijentisanom svetu.

Detaljnije o blogu

Od svog bloga ne zarađuje. Ničiji plaćenik ili "bot", nikome se ne dodvorava, svaki stav je samo njen i iza njega stoji, spremna da uvaži i primeni svaku opravdanu ispravku.  

Zahvalna je svim čitaocima-namernicima na izdvojenom vremenu i pažnji posvećenoj  tekstovima, na različitim reakcijama, komentarima i motivaciji koju na taj način pružaju.

Sugestije, primedbe, pitanja i saradnja na: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...