O autoru

Isidora Đolović je rođena u Čačku, gde je završila Gimnaziju društveno-jezičkog smera. Od malena očarana svetom pisane reči, diplomirala je srpsku književnost sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu 2013, sa temom "Romantičarska tradicija i Druga knjiga Seoba" (mentor: prof. dr Milo Lompar). Master studije iz iste oblasti završava 2014, odbranivši završni rad na temu "Figuracija ženskog principa između romantizma i neoromantizma (Fatalne junakinje četiri srpske drame)", pod mentorstvom prof. dr Zorice Nestorović. Iste jeseni nastavlja sa doktorskim studijama književnosti, na matičnom fakultetu. Završila je tri godine i položila sve ispite. Nada se da će u neko pristojno vreme i doktorirati...

Kao devojčica, pohađala je kreativno pisanje kod prozaiste Milenka Pajića, a kao student kod još jednog vrsnog pisca i profesora, Mihajla Pantića. Na konkursu "Disovog proleća" 2014. nagrađena je za esej "Disova poetika sna i vizije: Oniričko i halucinantno u zbirci Utopljene duše". U periodu od 2014. do 2016. sarađivala je sa portalom „Bulevar umetnosti“, od marta 2015. do februara 2016. bila redovni kolumnista „Čačanskih novina“, pisala  za „Politikin Zabavnik“ i „Reviju Istorija“ (autorski tekstovi). Od marta 2019. sarađuje sa onlajn časopisom "KULT (Kultura, Umetnost, Literatura, Teatar)".

Interesuje se za uporedno proučavanje književnosti XIX veka, od romantizma do moderne i istoriju književnosti u najširem smislu. Piše i objavljuje eseje, književne prikaze, kolumne i autorske tekstove iz oblasti kulture, umetnosti i aktuelnih društvenih dešavanja (uglavnom volonterski, kao slobodni novinar-entuzijasta). Za sebe voli da kaže kako je večito dete, sanjar i principijelni idealista, buntovnik s razlogom i argumentima (obično na svoju štetu!), osoba beskrajno zaljubljena u svoj poziv, učenje i širenje vidika.

Trenutno piše disertaciju. Honorarno se bavi lekturom, korekturom i pisanjem recenzija.
Dobronamerna je i zna da mnogo toga ne zna, ali voli da uči i spremno primenjuje svaku sugestiju ili ispravku. Ceni iskrenost, zazire od sujetnih i trudi se da svojim piskaranjima nikoga ne povredi, iako zna da se neće uvek svi složiti sa njenim stavom.

Ovaj blog je pre svega hobi. Nastao je iz želje da podeli svoje utiske, razmišljanja, zapažanja, a pre svega pokuša da doprinese promovisanju, podsećanju i širenju svesti o nekim vrednim, možda (trenutno) nepravedno zapostavljenim pojavama iz sveta literature, kinematografije, pop-kulture, muzike. On je, istovremeno, izraz neumornog prkosa, borbe za osvešćenje i otrežnjenje, kao i jednako neuništive nade da vrednosti, ipak, nemaju cenu, rok trajanja, niti zamenu u današnjem, poprilično dezorijentisanom svetu.

Detaljnije o blogu

Od svog bloga ne zarađuje. Ničiji plaćenik ili "bot", nikome se ne dodvorava, svaki stav je samo njen i iza njega stoji, spremna da uvaži i primeni svaku opravdanu ispravku.  

Zahvalna je svim čitaocima-namernicima na izdvojenom vremenu i pažnji posvećenoj  tekstovima, na različitim reakcijama, komentarima i motivaciji koju na taj način pružaju.

Ne koristi društvene mreže. Sugestije, primedbe, pitanja i saradnja na: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...